Modernizacja Centrum Handlowego Klif

Listopad 2012r. Interbiuro na zlecenie firmy AEW Europe wykonało generalną przebudowę wnętrz Centrum Handlowego Klif w Warszawie. Prace prowadzone były w oparciu o projekt koncepcyjny przygotowany przez pracownię BOSE International. Remont na pow. 3665m2 przeprowadzony był w okresie od sierpnia do końca listopada.

Największym wyzwaniem w realizacji kontraktu było zapewnienie możliwości nieprzerwanego funkcjonowania galerii. Prace prowadzone były wyłącznie nocami a rano remontowane przestrzenie udostępniane były dla klientów Centrum. W efekcie wykonanych przez Interbiuro prac, nowe oblicze uzyskały pasaże oraz oba courty, a także łazienki wraz z prowadzącymi do nich korytarzami. Wymieniono całość posadzek, wykonano nowe sufity, okładziny ścienne, przebudowano i rozbudowano liczne instalacje, w tym w szczególności: wentylację, elektrykę, instalację tryskaczową, SAP i DSO. Wbudowane zostało wiele nietypowych elementów wystroju, wykonanych w większości indywidualnie dla tego projektu. Wyjątkowy, niepowtarzalny charakter wnętrza tworzą w szczególności liczne elementy wykonane z materiału Solid Surface – Staron. Najważniejsze z nich to przede wszystkim fontanna, obudowa chodnika ruchomego, lada informacyjna, ławki oraz przestrzenna obudowa nad kawiarnią Costa Coffe. Zwieńczeniem projektu są takie elementy jak pylon i tablice informacyjne. Przy okazji prac w galerii, wykonano również lifting parkingu wielopoziomowego, który zyskał nową kolorystykę i system informacyjny.  Więcej zdjęć w zakładce – Realizacje

 

ClearSense has written 149 articles